Érettségi után

Az érettségi után megszerzett technikus szakképzettséggel a tanulók megerősített tudással, többletpontokkal, indulhatnak később a felsőoktatásba.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy azok számára, akik a szakképzésben való szakmaszerzést követően tanulnak tovább a felsőoktatásban, tanulmányaik során jelentős előnyt, könnyebbséget jelent a szakképzésben megszerzett szakmai tudás.

Ehhez mostantól további előnyként társul, hogy a technikusi oklevéllel rendelkezők a jövőben a szakképzettségük szakirányának megfelelő továbbtanulás esetén dönthetnek úgy, hogy a felvételi pontjuk számítása kizárólag a szakmai vizsgájuk eredménye alapján történjen, és a vizsga eredményétől függően akár 400 pontot is szerezhetnek a felsőoktatási felvételi eljárásban.

Emellett természetesen jogosultak az általános szabályok szerint – például nyelvvizsga, sporteredmény, vagy szociális helyzet figyelembevételével – szerezhető többletpontokra is.

A cél a magyar fiatalok továbbtanulási esélyeinek támogatása, így jövő évtől a szakképzésben szerzett technikusi vizsga emelt szintű érettséginek számít.

 

Érettségi utáni képzéseink:

grafikus

Grafikus

színész - filmszínész

Színész - Filmszínész

Mozgókép és animáció készítő

Mozgókép és animáció készítő

Szociális és gyermekvédelmi szakasszisztens

Szociális és gyermekvédelmi szakaszisztens