Sajátos nevelési igényűeknek

Bemutatkozás

A Kézfogás Szakiskolai tagozatunk a középiskolás korú tanulásban akadályozott diákokat fogadja. Célunk, hogy tanulóinkat piacképes szakmához juttassuk. Tanulóink előkészítő évfolyam után két szakképző évfolyamot követően részszakképesítést szerezhetnek. A képzések gyakorlat orientáltak. A szakmai gyakorlatot iskolánk tanműhelyeiben valósítjuk meg. A sajátos nevelési igényű tanulók 25 éves korukig ingyenesen vehetnek részt a képzéseken, így egymás után akár három részszakképesítés megszerzésére is lehetősége van a tanulóknak.

Gyógypedagógiai tagozatként fontos feladatunk, hogy kompenzáljuk a diákjaink akadályozottságából fakadó hátrányokat. Kis létszámú osztályainkban, törekszünk a családi funkciók pótlására, és a személyes kötődés kialakítására.

Képzéseink:

szobafestő Szobafestő: Tagozatkód: 0014

Iskolatípus: Szakiskola

Kiknek szól a képzés: 8. osztályos tanulóknak

Felvétel: Tanulmányi eredmények + egészségügyi alkalmasság

 

Előkészítő évfolyam + 2 évfolyam (részszakképesítés)

A szobafestő az építőipar befejező szakmái közül az egyik leglátványosabb szakmaterület. A szobafestő feladata az épületek (épület szerkezetek) külső és belső felületeinek különböző bevonatokkal való ellátása,  festése, mázolása, díszítése, megóvása a környezet hatásaival szemben. Eközben hagyományos és modern technikákat, anyagokat, eszközöket, szerszámokat, gépeket használ. 

Itt a helyed, ha

  • jó a kézügyességed
  • kreatív vagy
  • szeretsz csapatban dolgozni
  • erős a karod és a lábad
  • nincs tériszonyod
  • pontos és precíz vagy
  • szívesen használsz eszközöket, gépeket

 

falazó kőműves Falazó kőműves: Tagozatkód: 0013

Iskolatípus: Szakiskola

Kiknek szól a képzés: 8. osztályos tanulóknak

Felvétel: Tanulmányi eredmények + egészségügyi alkalmasság

A falazó kőműves megismeri a kőműves szakma különböző tevékenységeit, alapvető technológiáit. A falazó kőműves építészeti és tartószerkezeti terveket olvas és értelmez. Eszközöket, kézi szerszámokat, villamos kéziszerszámokat, építőipari kisgépeket biztonsággal kezel.

Tervdokumentáció alapján kő, kerámia, pórusbeton és beton anyagú falszerkezeteket épít. Falazó munkaállványt épít és bont. Bontási terv alapján falszerkezeteket bont.

 

Előkészítő évfolyam + 2 évfolyam (részszakképesítés)

Itt a helyed, ha

  • jó a kézügyességed
  • kreatív vagy
  • szeretsz csapatban dolgozni
  • erős a karod és a lábad
  • nincs tériszonyod
  • pontos és precíz vagy
  • szívesen használsz eszközöket, gépeket

 

 

cukrász segéd Cukrászsegéd: Tagozatkód: 0011

Iskolatípus: Szakiskola

Kiknek szól a képzés: 8. osztályos tanulóknak

Felvétel: Tanulmányi eredmények + egészségügyi alkalmasság

 

Előkészítő évfolyam + 2 évfolyam (szakképesítés)

Cukrászsegéd képzésünk célja olyan naprakész, gyakorlati tudással rendelkező szakemberek képzése, akik képesek:

  • Kiválasztani a cukrászati termékkészítéshez szükséges anyagokat.
  • Kimérni a cukrász termékkészítéshez szükséges nyersanyagok mennyiségeit, előkészítő műveleteket végezni.
  • Egyszerű tészta összeállító műveleteket végezni, keverni, dagasztani és habot verni.
  • Megadott receptúra alapján töltelékeket előkészíteni, összeállítani.
  • Különböző tésztákat formázni, alakítani a cukrászati technológiának megfelelően.
  • Cukrászati termékek elkészítéséhez kapcsolódó sütési műveleteket végezni.
  • Egyszerű kikészítő műveleteket végezni.
  • Az elkészült süteményeket, cukrászati késztermékeket tálalni, csomagolni

Itt a helyed, ha

  • érdekel az édességek, sütemények, torták világa
  • ha szívesen töltöd az idődet a konyhában, sütsz, főzöl.
  • szeretsz szép és finom dolgokat létrehozni
  • jó kézügyességed van
  • pontos, precíz munkát végzel

 

szakács segéd Szakácssegéd: Tagozatkód: 0012

Iskolatípus: Szakiskola

Kiknek szól a képzés: 8. osztályos tanulóknak

Felvétel: Tanulmányi eredmények + egészségügyi alkalmasság

 

Előkészítő évfolyam + 2 évfolyam (részszakképesítés)

Szakácssegéd képzésünk célja olyan naprakész, gyakorlati tudással rendelkező szakemberek képzése, akik képesek:

  • Szakács felügyelete mellett végezni munkájukat,
  • Állati, növényi eredetű, nyers és feldolgozott élelmiszereket előkészíteni,
  • Alapételeket készíteni, szükség esetén tálalni,
  • Egyszerű standard ételeket készíteni,
  • Egyszerű híg és sűrített leveseket, azok betéteit, egyszerű tésztaételeket készíteni,
  • Tevékenységét az élelmiszerbiztonsági, valamint balesetvédelmi, a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával végezni.

 

Itt a helyed, ha

  • érdekel az ételkészítés világa
  • ha szívesen töltöd az idődet a konyhában, szívesen sütsz és főzöl.
  • szeretsz szép és finom dolgokat létrehozni
  • jó kézügyességed van
  • pontos, precíz munkát végzel