Menü Bezárás

Művészeti Tagozat

Bővebb információt a muveszetitagozat.hu oldalon találsz:

8. osztály után:

Tovább tanulás MŰVÉSZETI tagozatos középiskolában Miskolcon

HA

szeretsz rajzolni, festeni,
érdekel a számítógépes grafika, a mozgókép és animáció,
érettségizni szeretnél,

 • családias környezet, kislétszámú csoportok/osztályok
 • az egyéni kibontakozást segítő tehetség gondozás
 • megértő, barátságos tanári-oktatói kar,
 • gyakorlat orientált oktatás
 • nyugodt, csendes iskolai működés.

Érdeklődj a rajztanárodnál! Vagy írj nekünk bátran a nyitottajtomuveszetitagozat@gmail.com címünkre!

Kiknek ajánljuk a művészeti tagozatunkat és a kreatív ágazatban a képző és iparművészeti területről a mozgókép, animáció és grafika szakirányokban való középiskolai tovább tanulást?

Azoknak, akik csendesebb visszahúzódó tanulók, ugyanakkor tehetségesek és szeretik a kreativitást a képalkotást. Szívesen hoznak létre új, meglepő és egyéni dolgokat. Jobban érzik magukat egy halk kislétszámú alkotó csoportban/közösségben, mint egy zajos, zsibongó nagy létszámú osztályban. Inkább a családias, barátságos környezetben érzik jól magukat.

HA

Szeretsz rajzolni, festeni, a telefonoddal képeket, videókat készíteni, a számítógépeddel képeket szerkeszteni?

Érdekel az informatika, a fotózás, a webdesign? Kíváncsi vagy hogyan készülnek a filmek fantasztikus hátterei, animációi? Érdekel a 3D, a látványtervezés? Szereted a fantasy, az anime, a képregények , vagy a számítógépes játékok világát? Terveznél animációt, lemez borítót, koncert vagy filmplakátot? Eszed-be jutott már, hogy ilyenek készítése Neked való lenne? Az érettségid mellé egy szakmai végzettség is jó lenne?

AKKOR

válaszd Művészeti tagozatos középiskolánkat és jelentkezz hozzánk!

A felvételi eljárás:
Központi írásbeli felvételi nincs! Egészségügyi alkalmassági vizsgálat kötelező.
Előnyben részesítjük az ingyenes felvételi előkészítőnkön résztvevőket. (Ezen segítjük összeállítani és digitalizálni az eddig készített rajzaidból, skicceidből/vázlataidból, fotóidból, bármilyen más kreatív munkáidból a portfóliódat! Részletekről e-mailben kapsz tájékoztatást. Érdeklődj, írj a fozosan@gmail.com – ra!!)
A felvehető létszám: 12-16 fő.

Amit emelt óraszámban fogsz tanulni: Informatika (számítógépes programok használata, grafika – webdesign – 3D – animáció – videó – hang). Rajz. Művészettörténet. Angol nyelv.

Mire jó, amit itt megtanulsz?
Ezek a szakmai tartalmak azonnali elhelyezkedési lehetőséget biztosítanak a média több területén. Például grafikus tervezőstúdiókban, reklámügynökségeknél, könyv- és lapkiadóknál, filmstúdióknál, TV-nél …stb.
Tanulóinknak segítünk az elhelyezkedésben vagy a művészeti felsőfokú szakirányú továbbtanulásra való felkészülésben.

Van-e ösztöndíj?
Igen. Tanulmányi eredményedtől függően ez 8.000-55.000 forint/ hó összegnek megfelelő lehet. Sikeres szakmai vizsgád után pedig, annak eredményétől függően, 120.000-300.000 forint egyszeri tanulmányi ösztöndíjban is részesülhetsz.

Kollégium, ha igényled segítjük a férőhely biztosítását!

Miben speciális a művészeti tagozatunk?

 • családias környezet, kislétszámú csoportok,
 • az egyéni kibontakozást segítő differenciálás, tehetség gondozás
 • megértő, barátságos tanári-oktatói kar,
 • projekt szemléletű gyakorlat orientált oktatás
 • nyugodt, csendes iskolai működés.

Milyen a technikumi művészeti tagozatos képzés?
Az iskola 5 évfolyamos. Nappali rendszerű. Az első két évben a kreatív ágazaton mindenki ugyanazt tanulja. Azután a sikeres ágazati alapvizsgát követően lehet választani, hogy inkább a grafika vagy a mozgókép és animáció, amit szívesebben tanulnál. A 12. évfolyam végén érettségizned kell, de csak 3 tantárgyból (magyar, történelem, matematika). A 13. évfolyamon már csak a szakmai tárgyakat tanulod és az év végén már csak ezekből és angolból vizsgázol. Irány a felsőoktatás vagy az önálló élet.

Alapinformációk a középiskolai felvételihez:
Középiskolánk neve: Nyitott Ajtó Baptista Szakképző (Művészeti Tagozat)
A tanulmányi területkeresőben az iskola OM azonosítója: 201512

3530 Miskolc, Avasalja u 6.
Tagozatkód (8. osztályosok felvételi eljárása): 0015 Grafikus,  0016 Mozgókép- és animációkészítő
Kreatív ágazat
Iskolatípus: technikum
Képzési idő: 5 év
Tanulmányi cél: az érettségi + Grafikus/Mozgókép- és animációkészítő szakmai végzettség


Érettségi után:

Kiknek ajánljuk a művészeti tagozatunkon a kreatív ágazatban a képző és iparművészeti területen a mozgókép, animáció és grafika szakirányokban való tovább tanulást?

Azoknak, akik csendesebb visszahúzódó tanulók, ugyanakkor tehetségesek és szeretik a kreativitást a képalkotást. Szívesen hoznak létre új, meglepő dolgokat. Jobban érzik magukat egy halk kislétszámú alkotó csoportban/közösségben, mint egy zajos, zsibongó nagy létszámú osztályban. Inkább a családias, barátságos környezetben nyílnak meg, nem pedig egy hatalmas iskolában, ahol egy kicsit elveszettnek, magányosnak is érzik magukat.

HA

Szeretsz rajzolni, festeni, a telefonoddal képeket, klipeket/videókat készíteni, a számítógépeddel képeket szerkeszteni?

Érdekel az informatika, a digitális fotózás, webdesign? Kíváncsi vagy hogyan készülnek a filmek fantasztikus hátterei, animációi? Érdekel a 3D, a látványtervezés? Szereted a fantasy, az anime, a képregények és a számítógépes játékok világát? Terveznél karaktereket, animációt, lemez borítót, koncert vagy filmplakátot? Eszed-be jutott már, hogy ilyenek és saját rajzfilm, videófilm, youtube csatorna, podcast készítése, és streamelése éppen Neked való lenne? Az érettségid mellé egy szakmai végzettség is jó lenne? De a legfontosabb hogy kreatív dolgokat csinálhass.

AKKOR

válaszd a Művészeti tagozatos középiskolánkat és jelentkezz hozzánk!

Jelentkezés:
Írj egy rövid e-mailt (nyitottajtomuveszetitagozat@gmail.com), hogy érdekel a „grafikus” vagy „mozgókép-animációs” képzésünk (Mindenképpen jelezd, hogy melyik az ami jobban!) Ha megadod a telefonszámodat hívni fogunk és minden kérdésedre válaszolunk. Vagy gyere be személyesen a Miskolc, Avasalja u. 6 sz., egy előzetesen egyeztetetett időpontban!

A felvételi eljárás:
Egy portfóliót kell beküldened vagy behoznod. Majd, a beiratkozás előtt egy egészségi alkalmasság vizsgálaton kell részt venned.
Előnyben részesítjük az ingyenes felvételi előkészítőnkön résztvevőket. (Ezen segítjük összeállítani és digitalizálni az eddig készített rajzaidból, skicceidből/vázlataidból, fotóidból a portfóliódat! Részletekről e-mailben kapsz tájékoztatást. Érdeklődj, írj a fozosan@gmail.com – ra!!)
A felvehető létszám: 12-16 fő.

Kollégium? Ha igényled segítjük a férőhelyed megtalálását és biztosítását!

Mit nyújt az Művészeti tagozaton való tanulásod?

 • 2 éves nappali, tanulói jogviszonyt,
 • ingyenes szakmai végzettség szerzését,
 • tanulmányi ösztöndíjat, diák igazolványt,
 • kreatív, barátságos, magas színvonalú tanulási környezetet,
 • felvételi felkészítést az egyetemi tovább tanulásra.

Mit fogsz tanulni?
Csak szakmai ismereteket és azok alkalmazását: Hagyományos és digitális rajz. Művészettörténet.(Kortárs grafika, film és animáció történet) Informatika (számítógépes grafika – digitális fotó – webdesign – 3D – látványtervezés – animáció – videó, hang – és képvágás, utómunkák). Angol nyelv.

Mire jó, amit itt megtanulsz?
Ezek a szakmai tartalmak azonnali elhelyezkedési lehetőséget biztosíthatnak a média több területén. Például grafikusként digitális tartalmak és nyomdai anyagok tervezője, kivitelezője is lehetsz, grafikus tervezőstúdiókban, reklámügynökségeknél, könyv- és lapkiadóknál, vagy saját vállalkozást indíthatsz. „Mozgóképesként” filmstúdióknál, televízóknál, rádióknál, online tartalmakat gyártók munkatársaként végezhetsz kreatív folytonos kihívást jelentő munkákat. Tanulóinknak segítünk az elhelyezkedésben vagy a művészeti felsőfokú szakirányú továbbtanulásra való felkészülésben.

Van-e ösztöndíj?
Igen. Tanulmányi eredményedtől és jelenlétedtől függően ez 8.000-55.000 forint/ hó összegnek megfelelő lehet. Sikeres szakmai/képesítő vizsgád után pedig, annak eredményétől függően, a szakképesítésed mellé 120.000-300.000 forint egyszeri tanulmányi ösztöndíjban is részesülhetsz.

Miben speciális a művészeti tagozatunk?

 • családias környezet, kislétszámú csoportok,
 • az egyéni kibontakozást segítő tehetség gondozás
 • megértő, barátságos tanári-oktatói kar,
 • projekt szemléletű, gyakorlat orientált oktatás
 • nyugodt, csendes iskolai működés.

Mindegyik képzésünket áthatja a tanáraink pedagógiai, projekt központú szemlélete. Az is, hogy az egyéni tehetség kibontakoztatása mellett a munka világában elengedhetetlenné vált, digitális gyakorlati feladatmegoldó készségek fejlesztése kiemelt hangsúllyal legyen jelen. Ezzel is támogatva a tanulóinkat a középfokú szakmai végzettségük megszerzésében. Segítve őket a munkaerőpiaci elhelyezkedésben és a szakirányú felsőoktatásba való tovább lépésükben.

A hagyományos művészi tehetséggondozás és fejlesztés mellett a különböző eredetű és természetű hátrányos helyzetek (HHH, SNI, BTM) kezelésének felvállalása sem áll messze tagozatunk pedagógiai tevékenységétől, fenntartói oktatási feladatellátás hosszútávú céljaként került megfogalmazásra.

Az elmúlt években Nálunk végzettekből mindig voltak akik sikeresen felvételiztek szakirányú egyetemre.

Tanulóink közül sokan döntöttek úgy az első szakképesítés/szakmai végzettség megszerzése után, hogy a másik szakirányban is nálunk folytatják tovább tanulmányaikat és szerzik meg ingyenesen második szakmai végzettségüket is.