Menü Bezárás

Technikumi és szakképző iskolai oktatás

Az általános iskolai tanulmányok befejeztével továbbtanulási lehetőségként választhatók a szakképző iskolák, illetve a technikumok.

A szakképző iskolában 3 éves képzésben vehetnek részt a szakmai oktatás e formáját választó fiatalok. Az első év végén a tanulók ágazati alapvizsgát tesznek, ami átjárhatóságot biztosít az ágazaton belül más szakmák, és akár a technikumi képzés felé.

A technikumban 5 éves a képzés időtartama. Ebből az első 2 év az ágazati alapoktatás, amelyet a technikumban is alapvizsga zár.

A tanulóknak a jelentkezéskor tehát elég az ágazatot megjelölniük. A közös ágazati alapok megismerését követően kell csak eldönteniük, hogy mely konkrét szakmát szeretnék a szakképző iskolában 2, technikumban 3 éves szakirányú oktatás során elsajátítani. A szakirányú oktatás cégek közreműködésével, valós munkakörnyezetben megvalósuló duális szakmai oktatás keretében, vagy ilyen lehetőség hiányában az iskola tanműhelyében zajlik. 

KódÁgazatSzakmaFelvételi követelmények
0001Rendészet és közszolgálatKözszolgálati technikusFelvétel a tanulmányi eredmények alapján. Pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges. A felvételi eljárás részét képezi a fizikai alkalmassági felmérés és a felvételi elbeszélgetés.
0015KreatívGrafikusFelvétel a tanulmányi eredmények és felvételi elbeszélgetés alapján. Pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges. A felvételi eljárás részét képezi a portfólió bemutatása és a felvételi elbeszélgetés.
0016KreatívMozgókép- és animációkészítőFelvétel a tanulmányi eredmények és felvételi elbeszélgetés alapján.Pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges. A felvételi eljárás részét képezi a portfólió bemutatása és a felvételi elbeszélgetés.
002GépészetHegesztőFelvétel a tanulmányi eredmények és felvételi elbeszélgetés alapján. Pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges.
003ÉpítőiparBurkolóFelvétel a tanulmányi eredmények és felvételi elbeszélgetés alapján. Pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges.
004Építőipar
Festő, mázoló, tapétázó
Felvétel a tanulmányi eredmények és felvételi elbeszélgetés alapján. Pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges.
005Turizmus -vendéglátásCukrászFelvétel a tanulmányi eredmények és felvételi elbeszélgetés alapján. Pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges.
006Turizmus -vendéglátásPincér – vendégtéri szakemberFelvétel a tanulmányi eredmények és felvételi elbeszélgetés alapján. Pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges.
007Turizmus -vendéglátásSzakácsFelvétel a tanulmányi eredmények és felvételi elbeszélgetés alapján. Pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges.